({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
En del av
Mamma med två barn utforskar trädets ringar ute i skogen. De har alla mössor och friluftskläder på sig.

Fotograf: Tobias Andersson

Billingetrollets trollstig

Häng med på tur i Billingetrollets fotspår utmed den trolska stigen!

Varje morgon innan solen går upp vandrar Billingetrollet på sin egen trollstig. Billingetrollet är en skygg varelse som lever och bor bland granar i skogen och ibland i sin grotta i Skogsmulleriket. Billingetrollet värnar om naturen, djuren och Billingeberget. Hans bästa vänner är Blängisarna - de gröna små mossbollarna som trivs allra bäst ute på Blängsmossen men som ofta är på besök här i skogen.

Så här gör du:

Vandra i Billingetrollets fotspår. Utmed trollstigen finns stationer där du får uppleva spännande och roliga aktiviteter. Vid varje station finns en låda med lock som du öppnar och i den ger Billingetrollet ett uppdrag som du ska göra. På fyra av uppdragen ska du stämpla i ditt stämpelkort som du hämtar i lådan vid starten. 

För att hitta runt på trollstigen följer du den trolska stigen märkt med gula band och svarta troll samt Billingetrollets egna pilar i trä. När du fått alla stämplar väntar en belöning i Billingetrollets grotta. Den trolska stigen är 2,6 kilometer. Start vid Strupen intill parkeringen vid Billingebadet. Se karta. Stigen är kuperad så att ta med barnvagn rekommenderas inte. 

Gör Billingetrollets quiz utmed trollstigen

I appen Skövde Streetmuseum kan du göra Billingetrollets quiz om du väljer att gå Billingetrollets trollstig. Appen finns att ladda ner i App Store och Google Play. Välj Billingen quiz och sedan Billingetrollets Trollstig. Väljer du den som det endast står Trollstigen på kommer du till ett quiz för vuxna. 

Trollstigen är finansierad av Rotary och Berndt Carlsson i samverkan med Skövde kommun.

Hur funkar Skövde Streetmuseum appen? 

  • Ladda ned appen Skövde Streetmuseum i App Store för iPhone eller Google Play för Android
  • Slå på telefonens GPS
  • Starta appen
  • Välj den vandring du vill gå
  • Utgå från vandringens startpunkt och följ kartan mot nästa plats
  • När du nått nästa plats plingar det till i din telefon och du kan läsa eller lyssna på mer information om platsen du befinner dig på

Tips i området

Billingecenter - Behöver magarna fyllas på med ny energi efter upptäcksfärden är ni välkomna in i Billingecenter. Här finns förutom mat och fika i Restaurang Toppen även möjlighet att värma mat i micro och äta sin medhavda picknick, inomhus eller på borden utanför. Här finns också skåp där ni kan lämna in era grejer så att de slipper konkas runt på. Kom ihåg att ta med eget hänglås. Här finns även Träningskonsultens sportbutik om du behöver uppdatera utrustningen. 

Kurrar det i magen så finns det flera tips på Mat på Billingen här 

Vill du vandra mer på Billingen? Kika in här!

 

Du kanske också gillar: