Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

 • .

  Fotograf: Tina Stafren

Information för dig som bokar bordet vid Gunnebo slott

The Edible Country är ingen vanlig matupplevelse. Här kommer information så att du vet vad du kan förvänta dig när du anländer till bordet vid Gunnebo slott utanför Göteborg.

Vad innebär bokningen?

En bokning innebär en sittplats vid bordet som är placerat i en ekdunge i Gunnebos kulturreservat. För 150 kr/person får ni basråvaror och lån av utrustning, följande ingår:

 • En korg med råvaror (svensk, vegetarisk sommarmat bestående av smörstekt morot med körvel, vildörtssallad, ägg och hasselnötsyoghurt, samt svensk fika med kaffe).
 • Alla nödvändiga redskap för att själva kunna tillaga och äta maten.
 • Recept framtaget av Gunnebos köksmästare Hannes Högberg och information om hur ni hittar till bordet. Ni får också tips på vad ni kan hitta i naturen, som en extra krydda till maten (exempelvis örter eller bär, om det är säsong).

Matlagningsutrustningen hämtas ut och betalas vid ankomst till Gunnebo Kaffehus och Krog.

Tänk på att klä er efter väder.

Gunnebo

Fotograf: Studiografen

Rekommendationer

Om ni vill göra er vistelse extra speciell rekommenderar vi följande:

 • SlottsguidningGunnebo Slott och Trädgårdar byggdes som lantställe för den framgångsrike köpmannen John Hall och dennes familj. Placerat på en kulle står det nyklassicistiska slottet med utsikt över det omgivande landskapet. Låt våra guider ta med er på en fascinerande historia om familjen Halls uppgång och fall. Guidningar på svenska och engelska sker dagligen 23 juni – 31 augusti. 
 • Kanotpaddling och bad – Stensjön bjuder in till härliga kanotpaddlingar och svalkande bad. Hyr en kanot och avrunda med ett dopp i Stensjön. Stensjö Center. (OBS! förbokning rekommenderas)
 • Vandra längs Bohusleden – Gunnebos kulturreservat ligger i mycket vackra omgivningar. Passa på att förläng er dag genom att vandra delar av Bohusleden, etapp 1 Blåvättnerna-Stensjön eller etapp 2 Stensjön-Skatås. 
Gunnebo

Fotograf: Happy Visuals

Hur hittar vi dit?

Det är smidigt att ta sig till Gunnebo Slott och Trädgårdar kollektivt eller med cykel, men det går givetvis bra även med bil. Här finns mer information och vägbeskrivning.

Vad händer när ni anländer till Gunnebo?

Uthämtning av råvarukorg och matlagningsutrustning samt betalning sker på Gunnebo Kaffehus och Krog. Det är den gula lägre träbyggnaden med uteservering omringad av ett vitt staket. Följ husets kortsida cirka 10 meter till Gamla köksträdgården. Där ser ni en grön skylt markerad ”The Edible Country”. Dörren står oftast öppen, om inte, knacka på så får ni hjälp av kökspersonalen!

Gunnebos bord ligger på cirka 15 minuters promenadväg från slottet i det omgivande kulturreservatet på Hökullen, vid Stensjön. När ni hämtar ut er matlagningsutrustning får ni en karta med beskrivning över hur ni hittar till bordet. Förslagsvis tar ni en lite längre promenad för att bekanta er med de härliga miljöerna, det finns flera utmärkta promenadvägar till bordet. Maten lagar ni själva enligt det medföljande receptet och äter såklart när det passar er. Övrig tid kan ni sola, bada och bara njuta av att befinna er i ett lantligt kulturreservat. Senast kl. 18 ska all matlagningsutrustning återlämnas till samma plats där ni hämtade ut det. Var noga med att ta med er eventuellt skräp från platsen.

Bord

Fotograf: Jonas Ingman

Viktig information

 • Bokningen gäller mellan kl. 12-18. Lämna tillbaka lånad matlagningsutrustning till Gunnebo Kaffehus och Krog senast kl. 18.00.
 • Notera att bordet kan bokas av två sällskap samtidigt, vilket innebär att ni förmodligen inte är ensamma på platsen. Men bordet är stort så alla får rum!
 • Eventuella avbokningar ska ske senast 48 timmar innan ankomst. Notera också att Gunnebo har rätt att avboka er reservation vid risk för extremt väder eller vid brandfara.
 • Vid frågor om er bokning, kontakta bokningen på Gunnebo Slott och Trädgårdar. kontakt@gunneboslott.se eller 031-334 16 00

 

Njut av din naturnära matupplevelse i Sverige – The Edible Country!

Välkommen!
Önskar Gunnebo Slott och Trädgårdar, i samarbete med Turistrådet Västsverige och Visit Sweden

The Edible Country

Laga mat tillsammans med goda vänner, upptäck nya och spännande råvaror och kom oslagbart nära den svenska naturen. I Västsverige finns tre bokningsbara bord: ett på Ramsvik i Bohuslän, ett vid Gunnebo slott nära Göteborg och ett intill Göta kanal.

 

 

Andra har också läst: