({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Matevenemang i Västsverige

Här hittar du matevenemangen i Västsverige under 2020 som känns lite extra bra i magen. Boka in i kalendern redan nu och se fram emot evenemang som bjuder på upplevelser för alla sinnen.

 

Januari

European Oyster Opening Championships, 25 januari

Den 25 januari samlas eliten av europeiska ostronöppnare på Nova Arena i Trollhättan för att tävla i European Oyster Opening Championships 2020. Kom och heja på din favorit och var med om en högklassig tävling där den bäste ska koras.

Fotograf: Jonas Ingman - M2B AB

Februari och Mars:

Passion för Mat, 28 februari - 1 mars

Passion för Mat är idag Sveriges mest erkända och genuina mässa för alla som gillar att laga mat! En mässa som är unik, spännande och som ställer mycket höga krav på utställarnas produkter inom mat & dryck som representerar god smak och äkta kvalitet. Allt baserat på noggrant utvalda utställare och professionella kockar med stort engagemang, kunskap och intresse.

Fotograf: Jonas Ingman - Bruksbild

April:

SM i Ostronöppning, 28 mars
För andra gången genomförs SM i ostronöppning i Strömstad. En inspirerande dag på Strömstad Spa med bland annat Tareq Taylor, passa på och njut av god mat, bli inspirerad av deltagande samarbetspartners och du kan även finsmaka de bästa ostronen tillsammans med ett glas utvalt champagne.

 

Juni:

Sillens dag, Klädesholmen - 6 juni

Sillens Dag är ett återkommande evenemang som alltid arrangeras på Sveriges Nationaldag (6 juni) på Klädesholmen. Evenemanget syftar till att hylla en av Sveriges äldsta mattraditioner, sillen! Kom hit och upplev en folkfest med sillunch på hamnpiren, lokal marknad och musik. Under dagen lanseras även Årets Sill och du kan även passa på att lägga in din egen midsommarsill.

Fotograf: Anders Jonsson, Södra Bohuslän Turism

 

Sillens helg, Marstrand – 6-7 juni

För 10:e året i rad är det den 6-7 juni åter dags för Sillens helg på Marstrand. Arrangemanget är till för att uppmärksamma sillen och Marstrands betydelse som centrum för handeln med den bohuslänska sillen och att fira svenska mattraditioner. På Marstrand tävlar matställen om vem som gör den bästa sillinläggningen och där du som besökare, med köpt Sillpass, provsmakar alla deras fantastiska sillinläggningar och röstar på vilken du tycker är godast. Med Sillpasset får du också gratis aktiveter samt rabatterade priser på utvalda aktiviteter och produkter i Marstrand.

Fotograf: Joachim Brase

 

Augusti:

GLUPSK på Dalsland, datum kommer

Under "GLUPSK på Dalsland" kan du uppleva mat, måltider, musik, konst och kultur i en härlig blandning. I den mysiga miljön på Fengersfors bruk visar lokala odlare, bagare, ölbryggare, fiskare, biodlare, korvmakare och fårfarmare upp sig. Så gör även konsthantverkare, konstnärer, musiker och författare. Kom och njut med alla sinnen; här får du smaka, dofta, prova, känna, handla, lära och bara vara.


Matfestivalen i Skövde, 28-29 augusti

Matfestivalen i Skövde bjuder på välsmakande mat, lokalproducerade råvaror, god dryck och underhållning för stor som liten. Välkommen till evenemang som sjuder av glädje och gemenskap. Kanske blir det sommarens bästa upplevelse?!

Fotograf: Tuana Art

September:

Ostronets dag, Grebbestad, 5 september
Ostronets dag är en årlig folkfest som blivit en svensk klassiker för ostronälskare från när och fjärran. Besök Grebbestad den 5 september och njut av ostronmenyer på restaurangerna, ostron- och champagnebar och utställningar.

Fotograf: Madeleine Landley

Final i SM i utomhusmatlagning, Skövde, 27 september

I september anordnas Sweden Outdoor Festival och SM i utomhusmatlagning på vackra Billingen i Skövde. Festivalen för dig som gillar uteliv och lokalproducerad mat. SM i utomhusmatlagning är  en utmaning och upplevelse utöver det vanliga där den matlagningsintresserade verkligen får sätta sina kunskaper på prov. Väl på plats får du inte missa att besöka matområdet, möta råvaruproducenter och att testa på utomhusmatlagning. 

Fotograf: Jesper Anhede

Hummerpremiär, Bohuslän, 21 september 
Västkustens stora hösthändelse, hummerpremiären, infaller den första måndagen efter den 20 september klockan 07.00. Då glider båtarna ut i gryningen för att lägga i sina hummertinor. Och sedan börjar en hummerfest som ger eko mellan bryggor och lyxkrogar landet runt. Åk med ut till havs på hummerfiske och önska redan nu en storfångst.

Fotograf: Roger Borgelid

MATFEST i Västsverige, datum kommer
MATFEST i Västsverige lyfter den lokala maten och ger dig möjlighet en att hitta nya favoriter och smultronställen. Kartan presenterar drygt 130 matiga besöksmål i vår region. Här kan du smaka, lukta, känna och se en liten del av all den fantastiska mat som produceras runt om i Västsverige. Varje besöksmål har sin historia, sin berättelse och sina smaker.

Fotograf: Jonas Ingman - Bruksbild

Andra har också läst: