Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

  • Fotograf: Jesper Anhede

Matevenemang i Västsverige

Här hittar du matevenemangen i Västsverige under 2019 som känns lite extra bra i magen. Boka in i kalendern redan nu och se fram emot evenemang som bjuder på upplevelser för alla sinnen.

Januari

European Oyster Opening Championships, 26 januari

Den 26 januari samlas eliten av europeiska ostronöppnare på Nova Arena i Trollhättan för att tävla i European Oyster Opening Championships 2019. Kom och heja på din favorit och var med om en högklassig tävling där den bäste ska koras.

Fotograf: Jonas Ingman - M2B AB

Mars

Passion för Mat, 1-3 mars

Passion för Mat är idag Sveriges mest erkända och genuina mässa för alla som gillar att laga mat! En mässa som är unik, spännande och som ställer mycket höga krav på utställarnas produkter inom mat & dryck som representerar god smak och äkta kvalitet. Allt baserat på noggrant utvalda utställare och professionella kockar med stort engagemang, kunskap och intresse.

Fotograf: Jonas Ingman - Bruksbild

Maj:

Nordiska mästerskapen i Ostronöppning, 4 maj 
I början av maj är Nordens bästa ostronöppnare på plats i Grebbestad för att tävla i Nordiska Mästerskapen i ostronöppning. Kom och heja på de tävlande och upplev en folkfest med underhållning och god mat. Väl på plats får du inte missa att smaka på världens godaste ostron, Ostrea Edulis, som serveras i restaurangtältet.

"Världens bästa ostron finns i Grebbestad"

Fotograf: NovaMatochMoten

Food market på Magasinsgatan i Göteborg

Food Market på Magasinsgatan är en urban matmarknad och mötesplats mitt i Göteborg. Här har producenter från land och stad möjlighet att möta sina kunder och med stolthet visa upp sina egentillverkade produkter. Fokus på närproducerat och ekologiskt. På marknaden finns även Food Trucks som erbjuder mat från hela världen. Allt detta i en skön miljö och med inslag av musik och trevligt häng. 

Fotograf: Stefan Edetoft

Augusti:

GLUPSK på Dalsland, 24-25 augusti
Under "GLUPSK på Dalsland" den 24-25 augusti kan du uppleva mat, måltider, musik, konst och kultur i en härlig blandning. I den mysiga miljön på Fengersfors bruk visar lokala odlare, bagare, ölbryggare, fiskare, biodlare, korvmakare och fårfarmare upp sig. Så gör även konsthantverkare, konstnärer, musiker och författare. Kom och njut med alla sinnen; här får du smaka, dofta, prova, känna, handla, lära och bara vara.

Fotograf: Martin Gustavsson

Matfestivalen i Skövde

Matfestivalen i Skövde bjuder på välsmakande mat, lokalproducerade råvaror, god dryck och underhållning för stor som liten. Välkommen till evenemang som sjuder av glädje och gemenskap. Kanske blir det sommarens bästa upplevelse?!

Fotograf: Tuana Art

September:

Ostronets dag, Grebbestad, 7 september
Ostronets dag är en årlig folkfest som blivit en svensk klassiker för ostronälskare från när och fjärran.  Besök Grebbestad den 7 september och njut av ostronmenyer på restaurangerna,  ostron- och champagnebar och utställningar.

Fotograf: Madeleine Landley

SM i utomhusmatlagning, Skövde

I september anordnas Sweden Outdoor Festival och SM i utomhusmatlagning på vackra Billingen i Skövde. Festivalen för dig som gillar uteliv och lokalproducerad mat. SM i utomhusmatlagning är  en utmaning och upplevelse utöver det vanliga där den matlagningsintresserade verkligen får sätta sina kunskaper på prov. Väl på plats får du inte missa att besöka matområdet, möta råvaruproducenter och att testa på utomhusmatlagning. 

Fotograf: Jesper Anhede

Hummerpremiär, Bohuslän, 23 september 
Västkustens stora hösthändelse, hummerpremiären, infaller den första måndagen efter den 20 september klockan 07.00. Då glider båtarna ut i gryningen för att lägga i sina hummertinor. Och sedan börjar en hummerfest som ger eko mellan bryggor och lyxkrogar landet runt. Åk med ut till havs på hummerfiske och önska redan nu en storfångst.

Fotograf: Roger Borgelid

MATFEST i Västsverige, 29 september
MATFEST i Västsverige lyfter den lokala maten och ger dig möjlighet en att hitta nya favoriter och smultronställen. Kartan presenterar drygt 130 matiga besöksmål i vår region. Här kan du smaka, lukta, känna och se en liten del av all den fantastiska mat som produceras runt om i Västsverige. Varje besöksmål har sin historia, sin berättelse och sina smaker.

Fotograf: Jonas Ingman - Bruksbild

Andra har också läst: