({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
Bockaskedeåsen

Berget Billingen

Upplevelserikt berg, MTB-cykling och stadsnära vandring

Det är lätt att bli förälskad i Billingen. Här uppe på berget mellan sjöarna Vättern och Vänern är naturupplevelserna tätt samlade, oavsett om du vill cykla, vandra eller bara njuta av utsikten en stund. Vid bergsfoten i Skövde centrum väntar ett aktivt stadsliv med shopping, god mat och kultur.

Boka din semester nu

Vandra runt hela berget

Det bästa sättet att utforska Billingen är till fots. Den 57 kilometer långa Billingeleden tar dig runt hela berget, men det går självklart att vandra kortare sträckor också. Utmed leden kan du spana in häftiga stenformationer, porlande vattenfall, en medeltida klosterkyrka och otaliga utsiktsplatser.

Ett paradis för alla MTB-fantaster

Billingen är en oas för dig som gillar att cykla mountainbike. Här finns en bikepark med flera pumptrackbanor i olika svårighetsgrad, plus att skogarna bjuder på många fartfyllda mountainbikeleder. Cykeluthyrning, verkstad, dusch, sportbutik – ja, här finns all service du behöver. 

Mycket roligt för barnfamiljen

Här finns alltid något skoj att hitta på oavsett väder. Skogsmulleriket är fullt av finurliga småhus och lärorika utmaningar. Det finns barnvänliga cykelbanor och vandringsstigar, stora lekplatser, fiskesjö, höghöjdsbana, science center, Laserdome, grillplatser – och Sveriges bästa äventyrsbad.

Trollstigen – djungellik vandringsslinga

Den mysiga vandringsleden Trollstigen charmar såväl vuxna som barn. Skogen är så trolsk den bara kan bli och utmed en del av leden finns lekfulla stationer där du kan göra olika uppdrag. Följer du hela leden passerar du ett närmast djungellikt område fullt av rododendronbuskar.

Tips på trivsamma boenden

Vill du bo med naturen direkt utanför dörren rekommenderas Billingens Stugby & Camping. Nere i centrum hittar du Clarion Collection Hotel Majoren och Skövde Vandrarhem. Och en bit utanför staden ligger Fredriksons Pensionat, Sjöbacken Gård och Knistad Herrgård.

Svensk husmanskost och mer därtill

Självklart ska du prova på den lokala maten när du är här. Här finns restauranger som serverar alltifrån klassiska svenska rätter till mer moderna smakkombinationer. Några tips är Knistad Herrgård, Den Lilla krogen, Hållbar Restaurang, Karstorp Säteri, Lilla Saluhallen och Restaurang Berget.

Känn stadspulsen i Skövde

Skövde är en så där lagom stor stad. Det är enkelt att ta sig överallt och samtidigt finns mycket att hitta på. Här kan du shoppa i fina gallerior, njuta av musik och teater, uppleva nattlivet, äta gott på restaurang och ta en svensk fika. Arena Skövde med gym och äventyrsbad, Upzones höghöjdsbana och Balthazar Science Center är tre tips om du vill aktivera dig.

Fun fact för dig som gillar dataspel

Visste du att Skövde är Sveriges nav för dataspelsutveckling? Omkring 40 % av alla som studerar spelutveckling på högskolenivå i Sverige gör det i Skövde. Staden har över 30 företag inom dataspelsbranschen och här arrangeras Sweden Game Festival som lockar tusentals besökare.

Boka din semester nu

Vad roligt att du funderar på att besöka Billingen. Det är verkligen en bra plats för en aktiv semester. Om du vill kan du boka en färdig paketupplevelse i kombination med övernattning.

Upptäck fler naturområden