({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
Vandrande man vid sjöbod i solnedgången

Kosteröarna och Strömstad

Marin nationalpark, skärgårdsupplevelser och skaldjur

Strömstad och Kosteröarna ligger längst norrut på den svenska västkusten, nästan uppe vid gränsen till Norge. Här väntar upplevelser för alla åldrar. Upptäck den vackra skärgården från kajaken eller vandra bland klippor och sjöbodar – och givetvis måste du njuta av skaldjur!

Boka din semester nu

Kosterhavet – Sveriges första marina nationalpark

Kosterhavets nationalpark sträcker sig från norska gränsen och ner till Grebbestad på den svenska kusten. Området är extremt artrikt, både vad gäller växter och djur. På naturum Kosterhavet på Sydkoster kan du klappa sjöstjärnor och lära dig mer om havet. Kosterhavet är också ett kajakparadis i världsklass.

Semesterparadiset Kosteröarna

En kort tur med färjan från Strömstads hamn tar dig ut till Kosteröarna. De båda öarna Sydkoster och Nordkoster är mysiga att besöka året om. Här kan du vandra, cykla, paddla, bada, sola, snorkla, fiska, njuta av skaldjur och mycket mer. Missa inte Kosters Trädgårdar mitt på den södra ön.

Paddla havskajak

Du behöver inte vara expert för att paddla kajak runt de små skären ute på Kosteröarna. Det går att göra korta och långa paddelturer på egen hand eller med guide. Här finns dessutom gott om öar för strandhugg och picknick, akta bara så att du inte stör sälarna som gärna ligger och solar på klipporna.

Vandra i skärgårdsmiljö

Vandringsmöjligheterna kring Strömstad är många. Den natursköna Bohusleden går från Strömstad och inåt landet. Kuststigen har en promenadstig längs havet norr om staden och ute på Kosteröarna finns flera fina vandringsleder.

Världens godaste skaldjur

Havskräftor, räkor, hummer, ostron och musslor. När du besöker den svenska kusten måste du självklart njuta av skaldjur och andra lokala delikatesser. Vi rekommenderar ett besök till Kosters Trädgårdar, Kosterhavets Ekobod och Scandic Laholmen.

Cykla i en fartfylld bikepark

Ett stenkast från Lagunen Camping finns en välgjord bikepark med teknikytor, pumptrack och flow-bana. Perfekt aktivitet för barnfamiljen som vill kombinera campinglivet med rolig mountainbikecykling. Cyklar och MTB-guide finns att boka i förväg.

Upplev kuststaden Strömstad

Strömstad är en lagom stor stad med bra utbud och nära till det mesta. Här kan du strosa runt bland vackra skärgårdsvillor och offentlig konst, shoppa, bada, ta en kaffe, äta god mat och njuta av närheten till havet.

Hotell och campingar

Det finns många mysiga boenden i området kring Strömstad. På Daftö Resort och Lagunen Camping är varje dag ett äventyr med aktiviteter, bad och lek. Andra tips är Seläter Camping och Scandic Laholmen.

Upptäck fler naturområden