({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Paddla kajak och kanot i Göteborg

Underbar paddling oslagbart nära staden

Det är helt otroligt hur smidigt det är att hitta fina paddlingsvatten i och omkring Göteborg. Välj mellan att paddla kajak runt öarna i Göteborgs skärgård eller att glida fram i en kanot i Delsjön eller Vättlefjäll. Du kan även hyra kajak och utforska vallgraven i centrala Göteborg.

Att paddla kanot är en härlig friluftsaktivitet.

Paddla kanot i Delsjön

– Stadsnära friluftsområde.

Stora och Lilla Delsjön ligger precis i utkanten av Göteborg och är ett populärt område för friluftsliv. Det vackra naturreservatet bjuder på många vandringsstråk, cykelstigar, fiskemöjligheter och en badplats med bryggor och sandstrand. 

Det är enkelt att hyra kanot vid Delsjön och vattnet är oftast lugnt och vinden brukar vara behaglig för paddling. Sjöarna är omgivna av lummiga skogar och det finns gott om små vikar där du kan gå i land för en fikastund eller ett dopp. Förutom grillplatsen vid Delsjöbadet finns flera grillplatser utspridda runt om de båda sjöarna.

Kanotuthyrning Delsjön:

 

 

Visste du att man kan paddla i vallgraven i Göteborg?

Paddla kajak i Göteborg (vallgraven)

– Unik paddling i vallgraven.

Att de klassiska Paddanbåtarna trafikerar vallgraven i Göteborg är ingen större hemlighet, men visste du att det även går att paddla kajak i vallgraven? Att paddla i Göteborgs kanaler är ett annorlunda och roligt sätt att uppleva staden på.

Företaget Point 65 Kajak Center hjälper dig gärna med allt du behöver inför din tur och ger förslag på vilken sträcka du ska paddla för att undvika större båttrafik. Vill du kan du även paddla en sväng i Göta älv och vidare österut längs Säveån.

Kajaktuthyrning i Göteborgs centrum:

 

 

Upptäck Göteborgs skärgård med kajak.

Paddla i Göteborgs skärgård

– Utforska öarna med kajak.

Har du inte upptäckt Göteborgs skärgård med kajak än är det hög tid att göra det nu. Från kajaken kommer du oslagbart nära naturen och får en helt ny bild av skärgården.

Paddla mellan alla vackra öar och gör strandhugg där du känner för det. Vissa av öarna och skären är helt obebodda, med vildvuxna snår och karga klippor. Andra öar är fulla av charmiga sjöbodar och ståtliga skärgårdsvillor.

Några tips på ställen att upptäcka dit de flesta sommarturister inte hittar är Stora Rävholmen väster om Styrsö, Valö längs ner i södra delen av skärgården och Rivö med sina långa sandstränder. Du kan även hitta många fina platser i norra delen sv skärgården kring Björkö och Öckerö.

Kanotföretag i Göteborgs skärgård:

 

 

Sjön Sävelången strax utanför Göteborg.

Paddla kanot i Sävelången

– Paddling i vacker slottsmiljö.

I Lerums kommun finns sjön Sävelången som är en oas för paddlare. Sävelången är sammankopplad med inte mindre än sju andra sjöar, vilket gör området perfekt för paddling.

Förslagvis startar du paddlingen i Tollered, i närheten av Nääs Fabriker. Väljer du att paddla söderut kommer du snart till Nääs slott och dess härliga omgivningar. Styr du istället norrut ligger hela Sävelången framför dig och du kan välja att fortsätta mot sjön Mjörn.

Vill du ha ett riktigt äventyr? Då kan du göra en flerdagstur som tar dig genom hela sjösystemet (Sävelången, Mjörn, Gerdsken, Lilla och Stora Färgen, Nären, Ören, Ömmern och Torskabotten). Kontakta Sjölyckan för mer information, där kan du även hyra kanoter.

Kanotuthyrning vid Sävelången:

 

 

Vackra vyer i Vättlefjäll norr om Göteborg.

Paddla kanot i Vättlefjäll

– Mäktigt och vilt naturområde.

Vättlefjäll är ett ovanligt vackert naturområde som du hittar utanför Angered strax norr om Göteborg. Många som besöker Vättlefjäll blir förvånade över att det finns så vild och varierande natur så pass nära storstaden. Området är fullt av sjöar, små skogsbeklädda öar och vandringsstigar.

Det finns gott om platser att stanna och bada på och vindskydd där du kan göra upp eld och grilla. Bland det häftigaste är att paddla genom de trånga passagerna som går mellan sjöarna med träd som hänger ner över vattnet.

Du kan enkelt hyra kanot och ge dig ut på ett dagsäventyr med några vänner eller familjen. Paddlar, flytvästar och kanotvagn ingår i priset. Du kan också hyra diverse friluftsprylar såsom trangiakök och liggunderlag.

Kanotuthyrning Vättlefjäll:

 

 

Fler paddlingstips här!

På goteborg.com hittar du fler tips på paddlingsområden och uthyrare i och runt Göteborg.

Gör det enkelt - boka ett paddlingspaket!

Den mest bekväma paddlingen gör du genom att boka ett färdigt paddlingspaket kombinerat med boende och god mat. Då ingår ofta hyra av kanot, lunchpaket och ibland guidning. Paddlingspaket finns både vid kusten och i sjöar och åar.

 

 

Hitta fler paddlingsupplevelser