({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vinterupplevelser i Västsverige

Tips på vinterns mysigaste upplevelser

Här har vi samlat vinterns roliga aktiviteter och mysiga upplevelser. Njut av avkopplande spa- och bastubad, vintervandring, båtturer eller skidåkning på längd och utför. Ta med familj eller vänner på en tur över dagen eller stanna lite längre och boka en vinterresa i Västsverige.

Boka en vinterresa i Västsverige

BOENDEPAKET. Skäm bort dig själv och en vän, partner eller familj i vinter. Välj bland avkopplande spapaket, uppfriskande kallbad med mysigt boende, skidåkning eller hotellpaket med det lilla extra. Detta och mycket mer hittar du här. 

Spa och relax över dagen

Vad passar bättre i denna årstid är att boka in lite lyx i vardagen? Varma bastubad, uppfriskande havsdopp och avkopplande stunder – ta med vänner eller familj och njut av spa och relax över dagen.

Tips på vinterutflykter strax utanför Göteborg

Runt Göteborg finns mycket spännande att se och göra. Utforska skärgården kring Hönö, Donsö och Vrångö. Eller gör ett besök inåt landet till Gunnebo slott, Alingsås, Floda och Nääs.

Guidad tur och skärgårdskryssning

Kliv ombord på Kastors guidade tur som tar er ut i det vilda Vinga skärgård som vid den här tiden nästan enbart är fylld av fåglar och sälar. Efter en timmes tur är ni tillbaka i Hönö klåva hamn. 

Skärgårdslinjens Vinterkryss med show lovar en helkväll ombord med glittrande underhållning och härlig vinterbuffé på något av fartygen M/S Trubaduren och M/S Medvind.

 

 

Upplev djur och natur

Planera ett besök till Nordens Ark där du bland annat kan bekanta dig med spännande djur som snöleopard, manvarg och olika reptiler. Under januari kan du njuta av en tur i parken och en god lunch i hotellrestaurangen till specialpris.

Trots att det är vinter finns det gott om fåglar vid Hornborgasjön. Kom på besök och spana efter vinterfåglar – kanske får du till och med syn på havsörn eller en flock med vinterhämplingar?

För dig som är ute efter en riktig vildmarksupplevelse erbjuder Outdoor Support guidade skidturer eller vandringar på Komosse. Njut av den fjäll-lika naturen och mys kring lägerelden!

Ta del av glaskonst och spännande historia

Besök Glasets hus i Limmared och njut av konstnärernas skapande. Du kan också boka en tid för att blåsa ditt eget glas. Kombinera gärna med en fika eller lunch och beundra glas från fyra århundraden.

Hos Gunnebo Slott & Trädgårdar, strax utanför Göteborg, kan du välja mellan två spännande turer. En guidad slottstur eller visning av det nyligen färdigställda orangeriet och hantverket som ligger bakom byggnadens tillkomst.

Rörstrand Museum i Lidköping får du höra anekdoter om hur det var att jobba på porslinsfabriken och lära dig hur du känner igen äkta porslin. 

Boka en ostprovning

Följ med på en smak- och kunskapstur i ostarnas värld hos Falbygdens Osteria. Njut av ostprovning och lär dig mer om ostens historia, tillverkning, olika osttyper och lagring. Du kan också boka en guidad tur i ostkällaren eller kanske prova att smaksätta din egen ost. 

Populära evenemang i vinter

Res inom Västsverige med Västtrafik

Flera av besöksmålen går att ta sig till kollektivt med buss och tåg. Resan söker och köper du enkelt i appen Västtrafik To Go eller på vasttrafik.se. Här väljer du även vilken biljett som passar, exempelvis enkelbiljett eller dygnsbiljett 1-3 dagar.