({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vinterupplevelser i Västsverige

Tips på vinterns mysigaste upplevelser

Här har vi samlat vinterns roliga aktiviteter och mysiga upplevelser. Njut av avkopplande spa- och bastubad, vintervandring, båtturer eller skidåkning på längd och utför. Ta med familj eller vänner på en tur över dagen eller stanna lite längre och boka en vinterresa i Västsverige.

 

Skidupplevelser i Västsverige

Finns det något bättre sätt att tillbringa de kalla vinterdagarna på än att susa ner för nypistade backar eller glida fram i längdspåret omgiven av vacker natur?

I Västsverige hittar du skidspår och -backar för såväl elitåkare som motionärer och barnfamiljer.

Billingen – ett äkta vinterparadis

Som officiellt Vasaloppscenter erbjuder Billingen Skövde fina längdskidspår i olika svårighetsgrader. Klappar hjärtat mer för snowboard och alpint erbjuder Billingebacken fin utförsåkning med milsvid utsikt och en fun park.

Härliga skidupplevelser i Ulricehamn

Endast en timmes resa från Göteborg hittar du en längdskidåkningsarena av världsklass och välpreparerade pister i en av södra Sveriges bästa vintersportanläggningar.

Vinteraktiviteter i Falköping

I friluftsområdet Mösseberg ligger en av Västsveriges bästa skidanläggningar med fyra nedfarter och lika många liftar. Du hittar även skidspår i olika längd och svårighetsgrad.

Bo nära skidåkningen

Sugen på en skidsemester? Här finns tips på mysiga boenden med närhet till backen och skidspåren.

 

16 härliga spahotell

Njut av varma pooler, avkopplande behandlingar, god mat och trivsamt boende. Checka in och ta det lugnt – här är de bästa spahotellen i Västsverige.

Uppfriskande kallbadspaket

Salta havsbad på västkusten, insjöbad i den trolska dalslandskogen eller ett uppfriskande dopp i Vättern. Här hittar du tips på platser för både salta och söta bad.

10 leder att vandra på vintern

Att vandra under vinterhalvåret kan vara helt magiskt. Om du dessutom kombinerar vandringen med ett värmande fika- eller matstopp blir det extra mysigt. Så på med vinterkängorna och ge dig ut på vacker vintervandring i Västsverige!

Upplev skärgården från kajaken

Paddling i naturen och det passerande vinterlandskapet skapar en upplevelse av närvaro och stillhet.  Här hittar du både guidade dagsturer och paddlingspaket med både tur och boende - boka en upplevelse för alla sinnen.

Fika dig genom Västsverige

Nygräddade kanelbullar, sockersöta småkakor, knäckiga pajer och en rykande varm kopp kaffe eller te. Här har vi listat vinteröppna caféer som alla erbjuder det bästa man kan tänka sig för en riktig gofika, på plats eller köp med dig hem.

Tips på utflykter strax utanför Göteborg

Runt Göteborg finns mycket spännande att se och göra. Utforska skärgården kring Hönö, Donsö och Vrångö. Eller gör ett besök inåt landet till Gunnebo slott, Alingsås, Floda och Nääs.

Guidad tur och skärgårdskryssning

Upplev skärgården när den kanske är som alla vackrast, krispig och med sin dova färgskala. Kliv ombord på Kastors guidade tur som tar er ut i det vilda Vinga skärgård som vid den här tiden nästan enbart är fylld av fåglar och sälar. Efter en timmes tur är ni tillbaka i Hönö klåva hamn. 

Skärgårdslinjens Vinterkryss med show lovar en helkväll ombord med sång, skratt och god mat på något av fartygen M/S Trubaduren och M/S Medvind. Samtidigt som ni njuter av en fantastisk vinterbuffé i bedövande vacker miljö bjuder den serverande personal på glittrande underhållning.

 

Långfärdsskridskor för isbitna

Häng med på en snabb, spännande, säker och exklusive upplevelse som passar alla. Aktivitetsföretaget Minto tar dig med på en guidad tur i ett frostigt och nästan orört vinterlandskap. Tillbaka på boendet väntar middag innan ni somnar gott efter dagens äventyr. 

Vintrigt weekend i tångens tecken

Upplev något annorlunda i vinter – boka en weekend tillsammans med tångföretaget Catxalot. Under en helg (2 övernattningar) får du både plocka tång och laga mat på den. I kombination med bastu, kallbad och god mat blir det en upplevelse att minnas länge.

Populära evenemang i vinter

Res inom Västsverige med Västtrafik

Flera av besöksmålen går att ta sig till kollektivt med buss och tåg. Resan söker och köper du enkelt i appen Västtrafik To Go eller på vasttrafik.se. Här väljer du även vilken biljett som passar, exempelvis enkelbiljett eller dygnsbiljett 1-3 dagar.