Gå till innehåll
({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

  • Fotograf: Jonas Ingman @ Bruksbild

Hitta till glashusen i Dalsland

Glashusen från The 72 Hour Cabin är utspridda på flera platser i Dalsland. Var ligger då Dalsland? Jo, i Västsverige, med Vänern – Sveriges största insjö – som närmaste granne österut. Åt väster gränsar Dalsland till Norge och Bohuslän. Närmaste storstad är Göteborg, ungefär två timmar bort.

 

Hur tar jag mig dit?

Via Göteborg

Den närmaste internationella flygplatsen är Gothenburg Landvetter Airport (GOT), strax utanför Göteborg. Det går att hyra bil på flygplatsen och därifrån tar det cirka två timmar att köra till glashusen.

Vill du hellre åka kollektivt går det också bra. De så kallade Flygbussarna kör mellan flygplatsen och Göteborg central (30 minuter). Därifrån kan du åka regionaltåg till Mellerud eller Åmål (1–1,5 timme). Sedan får du byta till lokalbuss, beroende på vilket glashus du ska besöka.

Glashusen vid Henriksholm: Närmaste busshållplats heter Ånimskog. Därifrån är det 30 minuters promenad till båtplatsen som tar dig ut till ön.

Glashusen vid Baldersnäs: Närmaste busshållplats heter Långbron. Därifrån är det 40 minuters promenad.

Glashuset vid Dalslands Aktiviteter: Närmaste busshållplats heter Steneby vägkors. Därifrån är det 5 minuters promenad.

Ta gärna kontakt med de som driver glashusen om du har mycket packning och vill bli upphämtad vid någon av busshållplatserna!

 

Via Stockholm

Stockholm Arlanda Airport (ARN) ligger en bit norr om den svenska huvudstaden. Härifrån tar det omkring fem timmar att köra bil till glashusen.

Kollektivt åker du tåg till Göteborg och sedan vidare, alternativt till Karlstad och därifrån vidare med tåg till Åmål eller Mellerud (läs mer ovan).

 

Via Oslo

Från Oslo Airport (OSL), i Norge, tar det ungefär tre timmar med bil till glashusen.

Kollektivt åker du tåg till Göteborg eller Karlstad, och därifrån vidare med tåg till Åmål eller Mellerud (läs mer ovan).

 

Tips!

Svenskar är mycket vänliga, men kan ibland uppfattas som lite reserverade. De börjar sällan prata med främlingar, såvida de inte blir tillfrågade något, då pratar de gärna. De allra flesta svenskar är dessutom bra på engelska, så har du svårt att hitta dit du ska – fråga gärna någon om vägen!

Fotograf: Jonas Ingman @ Bruksbild