({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
  • Skärgårdsidyllen i Grebbestad

    Upplev Västsverige

    Västsveriges officiella besöksguide för Bohuslän, Dalsland och Västergötland.

Välkommen!

Vad roligt att du funderar på att besöka Västsverige. Vi jobbar aktivt för att skapa en hållbar besöksnäring, både för dig som gäst och för de som bor här året om. Vi hoppas att du som besöker oss vill bidra genom att göra ditt besök så hållbart som möjligt. På den här sidan hittar du massor av information och inspiration inför ditt besök i Västsverige.

5 tips på hur du gör semestern mer hållbar

Förläng vistelsen, välj hållbara transporter eller besök oss "off season". Det är några av tipsen för dig som vill semestra så hållbart som möjligt.

POPULÄRA EVENEMANG

Säsongens upplevelser

I Västsveriges variationsrika natur kan du uppleva roliga äventyr till fots, från cykeln eller kajaken. Här hittar du även tips på njutbara matupplevelser, hållbara sevärdheter och paketerade äventyr – allt efter vad säsongen erbjuder.

Upplevelser och relax i Dalsland vackra natur

MAJ. Bo två nätter i stuga och utforska den dalsländska naturen i din egen takt. Promenera vid de närbelägna bergen på Sörknatten eller paddling i det lugna vattnet i Dalslands kanal. Valet av aktiviteter är helt ditt. 

I paketet ingår: måltider, kartor, tillgång till kanot samt två nätter i en av Eremitstugorna

Destinationer i Västsverige

Västsverige är ett stort geografiskt område som rymmer otroligt många olika typer av platser, alltifrån små fiskebyar till större städer. Här hittar du länkar till alla besökssidor i Bohuslän, Dalsland, Västergötland och staden Göteborg.

Välj ett hållbart resande

Som turist är själva transporten till och inom resmålet en av de största miljöbovarna. Tänk därför på att välja ett så hållbart resealternativ som möjligt. Här hittar du tips på färdmedel till och inom Västsverige. 

 

Vill du jobba inom besöksnäringen?

De flesta av oss människor älskar att resa, att upptäcka nya platser och hitta på nya aktiviteter. Då krävs också att någon finns på andra sidan och tar hand om alla gästerna. Det är där du kommer in i bilden.

Läs mer om fördelarna med att jobba inom besöksnäringen sök bland lediga jobb. Vi hoppas att du hittar ett jobb du kommer att längta till.