({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Mat & Dryck

Den västsvenska maten är värd sin resa, med naturliga råvaror som är lika rustika som de är exklusiva. Skafferiet är öppet - dygnet runt, året runt.

 

Guide till lokala matupplevelser i Västsverige

De restauranger och caféer som ingår i Smaka på Västsverige är väl värda en omväg. Här är det fräscha råvaror, lokala specialiteter, passionerade kockar och unika smaker som står i centrum. Så låt matlusten styra din resa och upptäck Västsveriges unika smaker.

Musselbullar, rotabagge och torkad åbrodd - här är Västsveriges landskapsmåltider

Ragneruds kök i Dalsland, Musselbaren i Bohuslän och Bjertorps slott i Västergötland har fått uppdragen att ta fram landskapsmåltiderna med lokala råvaror.

Ta en kaffepaus i Västsverige

Upptäck den västsvenska kafékulturen och njut av gott kaffe, kakor och andra smarriga bakverk. Här hittar du allt från moderna kaffehus ochCa trädgårdskaféer till klassiska bagerier och konditorier.

Blå mat – Har du koll på den hållbara maten från havet?

Havet utanför Bohusläns kust är som en stor skattkista. Musslor, ostron, sjöpung, tång och alger är trendiga och hållbara råvaror som serveras flitigt på Västkustens skärgårdskrogar.

Utflyktstips till fika, inredning och shopping

Denna guide samlar de där extra mysiga caféerna som erbjuder så mycket mer än bara en god fika. Det kan vara till exempel inredning, blomsterbutik eller gårdsbutik.

 

 

Upptäck Västsverige ur någon annans perspektiv

På resa genom Dalsland 

- med influenserna Therese Elquist och Agnes Maltesdotter.

Följ med Therese Elgquist (plantbasedbythess) och Agnes Maltesdotter (undanflykter) till Dalsland där de upptäckte naturen, lagade mat och bodde på ljuvliga platser. En inspirerande resa som du också kan uppleva!

Thumbnail image

Badass Food Stories på bohuslänsk matresa

Häng med  Nicole Jacobsen och Gustaf Björlin, från Youtube-kanalen Badass Food Stories, på deras resa genom Bohuslän där dom upplevde lokala råvaror och restauranger samt träffade kockar och producenter.

Häng med på ett magiskt ostronäventyr!

Elsa Billgren och Sofia Wood berättar i poddavsnitt "Livets ostron" på @billgrenwoodpodcast om sitt fantastiska dygn i Bohuslän med ostronäventyr med Klemmings Ostron mysigt boende på Everts Sjöbod och så klart avnjutning av dom bästa skaldjuren.

Upptäck Västsverige med en Local

Här hittar du locals som vill dela sin vardag med dig. Följ med Gunilla på en fika, gå på picknick med Elizabeth, baka kanelbullar med Anna.