({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
Vandrare i Västsverige

Fotograf: Lukasz Warzecha LWimages Studio

Bo med vandringsleder runt knuten

Vill du också njutvandra? Vi har gjort en lista över vandringsleder där du kan bo precis vid leden. Välj var du vill vandra, boka boende och njut av den vackra naturen i Västsverige.


Gotaleden

Gotaleden startar mitt i centrala Göteborg och sträcker sig sedan 71 kilometer hela vägen till Alingsås. Upptäck stadsnära skogsmiljöer, branta bergsryggar, badvänliga sjöar, historiska bruksmiljöer och välskötta slottsträdgårdar. Utmed leden finns gott om mat- och boendeställen.

Tips på boende utmed Gotaleden:

 

Pilgrimsleden Falköping – Varnhem 

Den 43,7 kilometer långa Pilgrimsleden Falköping – Varnhem går från Varnhem i norr till Falköping i söder. Däremellan passeras inte mindre än två medeltida klosterruiner, en av Europas viktigaste fågelsjöar (Hornborgasjön) och ett vackert böljande kulturlandskap.

Tips på boenden utmed Pilgrimsleden:


Sjuhäradsleden

Sjuhäradsleden är en 14 mil lång vandringsled genom skiftande miljöer och vacker natur med många sevärda platser. Du vandrar på varierande underlag genom skogsmark, jordbrukslandskap och städer.  Sjuhäradsleden passerar också flera andra vandringsleder och motionsområden, bland annat Kypegården i Borås, Vildmarksleden och Redvägsleden i Ulricehamn. 

Tips på boende i närheten av Sjuhäradsleden:

 

Vandringsleder vid Läckö Slott

Upptäck området kring Läckö slott till fots. Den 4 kilometer långa stigen ut till Roparudden tar dig till den yttersta spetsen i Vänerns vackra skärgårdsmiljö. Och på västra kanten av Kållandsö går den 7 kilometer långa Tranbergsleden genom ett kulturhistoriskt område med artrik natur.

Tips på boende i närheten av Läckö Slott:

 

Billingeleden

Billingeleden är en cirka 65 kilometer lång vandringsled som tar dig runt hela berget Billingen. Den går utmed bergskanten med fantastisk utsikt, nere på sluttningarna genom hagmarker och skogar samt på den blomsterrika kalkstensplatån i Berg.

Tips på boende vid Billingeleden:

 

Vandra i området kring Göta kanal

En vandring längs Göta kanal är en rofylld upplevelse. I sakta tempo hinner du njuta av den unika kanalmiljön med båtliv, slussar och folklivet längs kanalen. Du vandrar 35 kilometer på den grusade dragvägen utmed kanalen där det finns otroligt mycket att uppleva med intressanta sevärdheter, god mat och unika boenden.

Tips på boende längs Göta kanal:

 

Hyssnaleden

Den gemytliga Hyssnaleden tar dig genom Marks kommun, i södra Västsverige. Längs den 40 kilometer långa vandringsleden kan du bland annat spana in jättegrytorna i Ansered och njuta av stilfulla bokskogar i det vackra naturreservatet Stomsås.

Tips på boende vid Hyssnaleden:

 

Pilgrimsleden Dalsland

Pilgrimsleden i norra Dalsland är en varierad vandringsled på 80 kilometer för den sanna naturälskaren. Här bjuds du stundtals på helt otroliga vyer över vildmarken, i terräng som liknar Höga Kusten. Hela Pilgrimsleden sträcker sig från Vänersborg i söder till Edsleskog i Åmåls kommun i norr.

Tips på boende vid Pilgrimsleden:

 

Vandra Kuststigen

Kuststigen är lite av Sveriges svar på den klassiska leden ”cinque terre” i Italien. Konstrasterna utmed vandringen är slående, med alltifrån pittoreska sjöbodar och bryggor till lövskogar, hällristningar och vackra vyer över havet. Leden sträcker sig från Tjörn i söder längs västkusten hela vägen upp till Oslo.

Tips på boende vid Kuststigen:

Enskilda etapper:

Rundslingor:

 


Bohusleden

Bohusleden i Västsverige är en klassisk vandringsled som med sina 34 mil sträcker sig från Strömstad i norr till Lindome i söder. Bohusleden bjuder på varierad natur och är uppdelad i flera etapper som är utmärkta för dagsturer eller helgvandringar. 

 

Marstrands vandringsleder

Att vandra på den välkända ön Marstrand är en minnesvärd upplevelse. Spana in Carlstens Fästning på öns topp, kika in i grottor, utforska Näckrosdammen, Trollskogen, smala klippassager och mycket annat.

 

Tofta naturreservat

I Tofta naturreservat mellan Kungälv och Marstrand bjuds det på fina vandringar över klippor och strandängar. Kombinera med ett besök på Tofta Herrgård.

 

Åsundenleden

Åsundenleden är en 49 km lång vandringsled runt sjön Åsunden i Ulricehamns kommun. Leden går genom ett omväxlande jord- och skogsbrukslandskap och passerar två vackra naturreservat med härliga vyer över sjön på ett flertal ställen.