({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
  • Fotograf: Jonas Ingman

Aktiviteter för barnfamiljen våren 2020

Just nu är det viktigt att hålla sig hemmavid, men samtidigt behöver de lokala företagarna i Västsverige ditt stöd. Vi har tips på familjevänliga aktiviteter att delta i online samt upplevelser för dig som bor lokalt.

 

Att stanna hemma med hela familjen kan vara mysigt ett tag, men sedan blir man lätt lite rastlös. Som tur är går det att uppleva nya platser genom digitala lösningar. Känner man sig helt frisk går det även fint att göra små utflykter till besöksmål och sevärdheter hemmavid, gärna utomhus. Tänk bara på att välja alternativ som är på nära håll. Här kommer tips på sådana upplevelser!

Kom ihåg att hela tiden följa myndigheternas aktuella rekommendationer.

 

Delta online – var du än är!


Livesända guidningar på Havets Hus

Följ med Havets Hus i Lysekil på en digital resa till livet under havsytan. Varje torsdag kl. 14.00 gör ni tillsammans en djupdykning och under guidningen kommer det finnas möjlighet att ställa frågor i flödet. Det är gratis att titta, och om ni uppskattar visningen får ni gärna stötta Havets Hus genom att swisha valfritt belopp. Mer information finns på deras hemsida.

Pysselverkstad med Nordiska Akvarellmuseet

Under påsken hade Nordiska Akvarellmuseet fem tillfällen med digital skaparverkstad där det gällde att vara kreativ med sådant som redan fanns hemma. Bland annat fick man lära sig att experimentera med stearin och vattenfärg, göra kollagebilder och skapa skojiga snurrfilurer. Alla avsnitt finns tillgängliga på Akvarellmuseets Youtubesida.

Se Trandansen vid Hornborgasjön via webbkamera

Även om samhället för oss människor just nu är annorlunda så är våren ute i naturen på ingång som vanligt. Och med våren kommer också tranorna till Hornborgasjön. Där samlas de i tiotusentals för att äta, umgås och göra häftiga luftsprång.

Fotograf: Roger Borgelid

 

Lokala besöksmål för familjen

Passa på att utforska och supporta de lokala företagarna i din kommun. De behöver ditt stöd mer än någonsin just nu. Tänk på att visa hänsyn till aktuella rekommendationer och endast göra aktiviteter i mindre grupper, helst utomhus.

Djurparksbingo på Nordens Ark

Nordens Ark nära Hunnebostrand har öppet varje dag från kl. 10.00. Kommer ni hit på söndagarna är det djurparksbingo på agendan. Skriv ut bingobrickan och tävla mot dina nära och kära – vem av er ser flest djur och får bingo först? Restaurangen erbjuder lunch och fika som take away i luckorna vid hotellet.

Bronsäggsjakt på Vitlycke Museum

Ett besök på Vitlycke museum är att resa 3 000 år tillbaka i tiden. I direkt anslutning till museet finns den mest kända hällristningen – Vitlyckehällen. Hällristningarna går att se året runt, och själva museet har helgöppet i april och sedan dagligen från 1 maj. Det finns mycket saker att uppleva utomhus här, bland annat en bronsåldersgård.

Utomhusupplevelser på Bohus Fästning

Bohus Fästning i Kungälv finns mycket roligt för familjen, och det mesta sker utomhus. Just nu är alla organiserade guidningar inställda, men som besökare kan ni få en guidad tur via appen (ingår i entrébiljetten). Fästningen är öppen lördag-söndag 11 april – 15 maj kl. 11-16.

Fotbollsgolf på Wrågården

Fotbollsgolf är en perfekt aktivitet att göra med familjen just nu – det är utomhus och på en stor yta. Banan har 18 hål och tar omkring 1-2 timmar att gå. Välkommen på drop-in hos Wrågården i Falköping när som helst på dagarna mellan kl. 08-22.

Sälsafari med Kastor Boat Trips

Följ med Kastor Boat Trips ut på en privat båttur med sightseeing i Göteborgs skärgård. Turen utgår från Hönö Klåva och är tillgängliga under helgerna. Ni är ute med båten cirka en timme och chanserna att se sälar är goda.

 

Fler sätt att stötta lokala företagare