({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}
  • Cykla Mountain Bike vid Lassalyckan

    Mountainbike och downhill i Västsverige

 

Njut av skogarna i Västsverige från cykelsadeln. Välj mellan fantastiska mountainbike-leder, bikeparks, pumptrack och downhill.

 

Gör det enkelt - boka ett färdigt cykelpaket

Cykelpaket är perfekt för dig som vill ha en extra skön cykelupplevelse. När du bokar ett cykelpaket ingår oftast boende, mat och möjlighet att tvätta och låsa in cykeln, så att du kan fokusera på cyklingen. Smidigt, eller hur?

På äventyr i skogarna utanför Bengtsfors i Dalsland.

Dalsland

– Orörd natur och magiska vyer!

Dalsland är känt för sina fantastiska vyer, sjöar och skogar. Bengtsfors MTB-områden är ypperliga att utforska på egen hand från cykelsadeln. Dels finns mängder med fina stigar som erbjuder fin cykling av varierade svårighetsgrader och dessutom finns mountainbike-tävlingen Dalsland X-country med start och målgång i Bengtsfors. Det finns en längre bana på 57 kilometer och en kortare på 35 kilometer.

- Banan erbjuder både en fin utsikt, ringlande stigar vid sjöarna och pittoreska grusvägar. Banan är inte tekniskt svår så vem som helst kan cykla den, säger Crister Blüme som är verksamhetsansvarig på Camp Dalsland.

Utmanande mtb-spår på Kinnekulle.

Kinnekulle, Götene

– Upp och ner för berget!

Tvärs över Vänern ser man landmärket Kinnekulle. Ett berg omgivet av slättmarker som ofta benämns som ett cykelparadis. Kinnekulleleden som är 45 kilometer lång är en klassiker. Den utgår från toppen av Kinnekulle och följer sedan Vänerns strand tillbaka upp igen. Leden är inte tekniskt svår men innehåller en hel del höjdmeter så den kan vara utmanande på så sätt. Men utsikten är magisk och är en populär rutt för cykelentusiaster.

Fartfylld pumptrack på Billingen.

Billingen, Skövde

– Pumptrack och vacker natur!

Billingen i Skövde erbjuder en stadsnära naturupplevelse. Här finns totalt 28 kilometer med mountainbikeleder och även en bikepark och pumptrackbana med doserade kurvor, gupp och hinder. Gammal som ung är välkommen till parken och i pumptracken kan du förutom att cykla även åka skateboard, kickbike och inlines.

Skövde cykelklubb arrangerar också Billingeracet där du kan testa dina färdigheter från cykelsadeln i maj varje år. Bland nyutslagna björkar och vitsippor får du uppleva både singeltrack, löparspår och branta stigar.

Äventyr för hela familjen på Lassalyckan.

Lassalyckan, Ulricehamn

– Familjevänliga cykelspår!

Lassalyckans friluftsområde i Ulricehamn har utmärkta mountainbike-leder. Platsen är också certifierat Vasaloppscenter och då ställs höga krav på träningsmöjligheter för skidåkning, löpning samt mountainbike eftersom det går Vasalopp i alla tre disciplinerna. Här finns fyra olika leder mellan tre och 15 kilometer som är uppmärkta med olika färger. Här kan du hitta både kuperade och tekniska utmaningar och lättare leder.

Det finns även en populär pumptrack-bana på Lassalyckan där stora som små kan känna adrenalinet rusa bland hopp och gupp.

Mösseberg, Falköping

– Cykelcentrum för alla som cyklar!

Cykelcentrum Mösseberg i Falköping är en perfekt mötesplats för dig som gillar cykel. Öppna landskap, utmanande platåberg eller skönt slingrande vägar, här finns cykling för både nybörjare och elit. På lummiga Mösseberg finns tre utmanande MTB-spår på 0,6, 2,5 och 3,5 km. På cykelcentrums hemsida nu hittar du tips och inspiration till cykelvänliga boenden och natursköna rutter runt Falköping.

Hitta fler närliggande cykelområden: MTB-leder i Skaraborg

Bjursjön i Uddevalla.

Uddevalla

– Fina spår i härlig miljö!

Välkommen till de härliga mountainbikelederna i Uddevalla. I friluftsområdet kring Bjursjön har Uddevalla Cykelklubb tillsammans med kommunen skapat flera fina cykelspår. Det finns fyra leder som går på stigar samt skogs- och grusvägar. Lederna är graderade efter teknisk svårighet.

Barnvänlig bikepark i Strömstad.

Strömstad

– Bikepark och skogstur!

Lagunen Camping på västkusten har anlagt en egen bikepark bara ett stenkast från campingen. Här finns teknikytor, pumptrack och flow-bana. För att komma till parken cyklar du genom ett vackert skogsområde på bra cykelstigar. Perfekt aktivitet för barnfamiljen som vill kombinera campinglivet med rolig mountainbikecykling!

8 tips för cykelturen

1. Ta med rejält med vatten, på vissa av stigarna kan det vara mil till närmsta vattenkran.

2. Tänk på att du tar dig fram snabbt på cykelsadeln och att det tar lång tid att gå tillbaka samma väg. Ta därför med ett litet reparationskit för att kunna hantera en punktering.

3. Använd glasögon. Kvistar och mygg gör ont att få i ögonen.

4. Använd hjälm. En självklarhet.

5. För en behaglig resa - köp ett par cykelbyxor med vaddering i rumpan!

6. Beakta, respektera och ta hänsyn. Stanna, kliv av, hälsa och gå till sidan när du möter vandrare, ryttare och djur (betesdjur och vilt)

7. Cykla inte om vädret och/eller årstiden gör att stigarna är känsliga och kan förstöras. Respektera markägaren!

8. Sist men inte minst. Är du osäker på var man kan och får cykla mountainbike - tag kontakt med den lokala turistinformationen.

 

Ännu mer cykling!

Hittade du inte vad du sökte? Nedan finns några fler sidor som också handlar om cykling.

 

Landsvägscykling

Cyklar racer i ett fantastiskt landskap, på vägar med bra underlag och lite trafik.

Tips på cykelsemester

Upptäck alla bilfria cykelleder och områden som gjorda för en cykelsemester med familjen eller på tu man hand.

Allt inom cykling

Här har vi samlat allt som har med cykling i Västsverige att göra. Hoppas du hittar vad du söker!