({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vi använder Cookies, stäng meddelandet för att godkänna. Visa mer information

{{settingsInstance.Localization.Data.Cookies.Title}}

Stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna ofta, håll avstånd och undvik att resa kollektivt. Tillsammans bromsar vi smittspridningen av covid-19.

For the latest updates regarding the corona virus (COVID-19), read the information put together by The Public Health Agency of Sweden  

  • Fotograf: Roger Borgelid

Tre generationer sida vid sida

Han var 16 år när pappa Per-Vilhelm tillsammans med mamma Asta startade kanothyrningsverksamhet på hobbybasis 1977. Föga anade Christer Emanuelsson att han 40 år senare fortfarande skulle jobba kvar i familjeföretaget, som sedermera fick namnet Silverlake. Mamma och pappa finns fortfarande kvar i verksamheten – och vid sin sida har Christer även dottern Mikaela. Silverlake är med andra ord en ren familjeaffär!

Förutom kanotuthyrning, som fortfarande står före lite mer än hälften av verksamheten, erbjuder Silverlake det mesta man som naturintresserad turist kan tänkas efterfråga. Christer har tillsammans sina föräldrar under åren utvecklat sitt erbjudande till att förutom kanot också omfatta tält-, hotell- och vandrarhemsboende och lägercamp.

—     Hade någon sagt till mig 1977 att jag skulle jobba kvar här fortfarande 40 år senare hade jag aldrig trott det. Det är fantastiskt roligt att arbeta med människor. Man ställs inför nya utmaningar hela tiden. Att ständigt mötas av nöjda och glada kunder som haft härliga dagar hos oss är den bästa belöningen, säger Christer.

Renhet och stillhet

Namnet Silverlake härstammar från sent 70-tal. Det var dåvarande turistchefen i Bengtsfors som kläckte idén att man skulle hitta ett namn som associerar Dalslands rena och klara sjöar, och deras drickbara vatten. Just sjöarna och den fantastiska naturen är en stor anledning till att så många turister med naturintresse hittar till såväl Västsverige som Dalsland och Bengtsfors.

—     Det finns en renhet och stillhet här som jag tror tilltalar. Många av våra gäster kommer från såväl Stockholm som södra Sverige, men även från Tyskland, Holland och Storbritannien. De tycker det är oerhört exotiskt att gå ut i skogen och kunna njuta av tystnaden, eller att kunna dricka vatten direkt ur sjön när de är ute och paddlar exempelvis, säger Christer.  

Trivs med kundkontakten

Personalstyrkan består alltså förutom Christer själv av Mikaela, samt några säsongsanställda som arbetar under sommarhalvåret. Mamma Asta och pappa Per-Vilhelm ”pysslar” fortfarande lite här och där utan att ha några officiella roller – precis så som det ska vara i ett familjeföretag där flera generationer går sida vid sida. Mikaela sköter mycket av de administrativa uppgifterna, medan Christer är ansvarig för marknadsföring. Dessutom är han mycket ute i verksamheten.  

—     Jag ser till att allt material är på plats när gästerna kommer till lägercampen, och ser till att de har det bra i största allmänhet. Mycket kundkontakt helt enkelt! Då trivs jag som allra bäst.

Tre Dalslandstips enligt Christer Emanuelsson

  • Bruksruinerna i Bäckefors: ”En bortglömd favorit. Här kan man titta på de gamla ruinerna alldeles intill vattendraget. Väldigt trevligt och lättåtkomligt”

  • Dalslands kanal/Akvedukten i Håverud: ”Dalslands största turistattraktion – kommentar överflödig”

  • Bil- och cykelvägen mellan Skifors och Laxarby: ”En härlig väg som bjuder på kuperad fantastisk utsikt och natur”.