({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Vandra i Västsverige - Allt du behöver veta inför din vandring

Att vandra i Västsverige innebär att du får det bästa av flera världar. Upptäck Västkustens öar och mysiga fiskesamhällen, den stillsamma vildmarken i Dalsland och Västergötlands historiska kulturlandskap.

Boenden nära vandringsleden

Här hittar du tips på mysiga boenden utmed några av Västsveriges populäraste vandringsleder.

Vandringspaket i Västsverige

Här hittar du färdiga vandringspaket med bekvämt boende, god mat och härliga vandringsupplevelser.

Vandringsleder

Här finns några av Sveriges bästa vandringsleder. Upplev Västkusten längs Kuststigen och Bohusleden, ge dig ut på en njutvandring längs Pilgrimsleden i Dalsland eller Pilgrimsleden Falköping-Varnhem. Eller varför inte prova Gotaleden som utgår från Göteborg?

Inspiration inför vandringen

Här hittar du tips, filmer och inspirerande artiklar om varför du ska ut och vandra. Gör en dagstur, ta tåget till vandringen eller ta med familjen på ett äventyr.

30 tips på dagsturer i Västsverige

Planera för en vandringsupplevelse i Västsverige. Här hittar du tips på vandringsturer som du kan uppleva över dagen. Lederna tar dig genom regionens varierande natur med Västergötlands böljande kulturlandskap, Dalslands vidsträckta vyer och Bohusläns kustmiljöer. Utmed vägen hittar du caféer, restaurang, sevärdheter och boenden – allt för att göra din upplevelse till det bästa.

Allemansrätten – Detta gäller när du vistas i naturen

Tack vare den svenska allemansrätten kan vi vistas i naturen i stort sett var vi vill. Det är en unik möjlighet, men det kräver också att vi respekterar vissa regler. 

Vandringsevenemang

Låt dig inspireras av vårens och sommarens vandringsevenemang i Västsverige