({{search.Data.length}} resultat)
{{settings.Localization.Data.SearchResult.EmptySearchResultSuggestion}}

Åk på roadtrip i Västsverige - med egen bil eller kollektivt

9 upplevelserika roadtrips

Upptäck Västsverige med en roadtrip. Här hittar du nio förslag på turer som tar dig genom Västsveriges tre landskap och bjuder på vacker natur, herrgårdsmiljöer, lokala smaker, avkopplande spa och spännande historia och kultur. De flesta av platserna i turförslagen kan enkelt nås med kollektivtrafiken. Scrolla dig vidare för att läsa mer och planera din roadtrip i Västsverige. 

Roadtrip genom Dalsland - ett Sverige i miniatyr

Dalsland är vild natur, återanvända bruksmiljöer, ståtliga herrgårdar och genuina upplevelser. Att spendera några dagar här sägs ibland vara som att resa genom ett Sverige i miniatyr. Samlat på liten yta finns kultur och konst, skog och sjöar – och restauranger och hotell unikt präglade av platsen.

Läs mer och planera

Roadtrips till skaldjur, konst och spa på den svenska Västkusten

Norra Bohuslän bjuder på klipphällar och strandängar, ostron, skaldjur och spaupplevelser – och mysiga boenden i pittoreska fiskesamhällen. Ett tips är att åka under vår eller höst för att uppleva genuint kustliv utanför högsäsongen.

Läs mer och planera


Södra Bohuslän
är fyllt av på pittoreska kustsamhällen och havsinspirerad mat, konst och kultur i världsklass – och fängslande historia. Åk under vår eller höst för att uppleva genuint kustliv utanför högsäsongen.

Läs mer och planera

Ta en dagstur i Göteborgs skärgård

Oavsett om du njuter av en skaldjursplatå på någon trevlig restaurang, prövar fiskelyckan vid en brygga eller tar ett salt hopp och dopp från en solvarm klippa så kan du vara säker på en sak: Havet och skärgårdslivet är en stor del av Göteborgsupplevelsen. Här kommer några tips till dig som ska besöka Göteborg och som kanske vill göra en dagsutflykt ut bland öarna strax utanför Göteborg.

Tur till Styrsö-Donsö-Vrångö

Tur till Hönö

Roadtrip för livsnjutare Strax utanför Göteborg

Gillar du grönskande trädgårdsmiljöer, mysig shopping, spabad, golf, fantastisk mat och dryck baserad på lokala råvaror och kulturhistoria i form av välbevarade slott? Då har du mycket att uppleva på den sju mil långa sträckan mellan Mölndal och Alingsås.

Läs mer och planera

Roadtrips till lokala smaker, eleganta slott och spännande historia

Läckö-Kinnekulle. Från traditionell torghandel och personliga kaféer till böljande odlingslandskap och vacker skärgård. I området Läckö-Kinnekulle är det tätt mellan de unika upplevelserna. På några dagar hinner du njuta av mysiga småstadsmiljöer, fascinerande historia och middagar tillagade på lokala råvaror.

Läs mer och planera

Skaraborg. Mysiga småstäder, ett elegant slott och en vilsam kurort. Sveriges främsta fågelsjö och Västsveriges bästa golfbana. Konst, design och ett måste för ostälskare. Upptäck Skaraborgs dolda pärlor – och gör en avstickare till en medeltida klostermiljö på vägen.

Läs mer och planera

Roadtrip till trädgårdar, kultur och shopping mellan Göteborg och Borås

Här kommer ett tips på en färgsprakande roadtrip till blomstrande besöksträdgårdar i trakten mellan Göteborg och Borås. Under rundresan passerar du även shopping, gårdskaféer, restauranger, mysiga boenden, textila fabriker och kulturhistoriska sevärdheter.

Res med kollektivtrafiken

Flera av platserna i turförslagen trafikeras av Vässtrafik. Planera din resa i appen Västtrafik To Go eller på vasttrafik.se. Här väljer du även vilken biljett som passar, exempelvis enkelbiljett eller dygnsbiljett 1-3 dagar. 

 

Roadtrip längs kulturvägar

Kulturvägen samlar över hundra naturnära besöksmål i övre Ätradalen mellan Falköping och Tranemo. Här möter du småskaliga landsbygdsföretagare, kaféer, butiker, restauranger och museer. Läs mer om Kulturvägen.

Retrovägen tar dig tillbaka till de ljuva 50-, 60- och 70-talen. Längs de slingrande småvägarna från Göteborg och upp genom Skaraborg hittar du retroupplevelser inom design, mode, trender och teknologi. Läs mer om Retrovägen.